Βιογραφικο

Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας

Τζένη - Όλγα Κουκουρα

Ονομάζομαι Τζένη - Όλγα Κούκουρα, είμαι Κοινωνική Λειτουργός -Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt και παρέχω υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας ιδιωτικά είτε διά ζώσης είτε online.

image

Βιογραφικό

Αποφοίτησα από το τμήμα της Κοινωνικής Εργασίας από το Α.Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδος το 2014 και από τότε ακολουθώ συνεχείς επιμορφώσεις. Πιστεύοντας ακράδαντα στην δια βίου μάθηση και στην ανάγκη του ανθρώπου να εξελίσσεται αποφάσισα να εκπαιδευτώ στην Ψυχοθεραπεία Gestalt. Η συγκεκριμένη προσέγγιση, όχι μόνο με εξέλιξε και με εμπλούτισε ως ψυχοθεραπευτή, αλλά και ως άνθρωπο. Διαθέτω δυο μεταπτυχιακά διπλώματα, το πρώτο αφορά την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, το οποίο απέκτησα από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών και το δεύτερο αφορά την Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο University of East London.

Είμαι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt και εγγεγραμμένη στον European Association for Gestalt Therapy. Η ελληνική εταιρεία ψυχοθεραπείας Gestalt είναι ο επίσημος και αποκλειστικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα και έχει τη νομική μορφή σωματείου.

Έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού και είμαι μέλος του ΣΚΛΕ - Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Οι σπουδές μου

  • Τμήμα κοινωνικής εργασίας Α.Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας.
  • Τετραετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation - πιστοποιημένο μέλος E.A.G.T (European Association of Gestalt Therapy, Ευρωπαϊκή Ένωση Θεραπείας Gestalt) & E.A.P (European Association for Psychotherapy).
  • Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Θετική Ψυχολογία και στο Coaching στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο University of East London.
  • Ετήσιο πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και στον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) ΑΣΠΑΙΤΕ.
  • Ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
  • Ετήσιο πρόγραμμα ειδίκευσης με τίτλο «Ψύχωση και έγκλημα».
  • Επιμορφωτικό πρόγραμμα της Μέριμνας Α΄ Κύκλου με τίτλο « Στήριξη και συμβουλευτική πένθους για παιδιά, εφήβους και οικογένειες που θρηνούν».
  • Επιμορφωτικό πρόγραμμα της Μέριμνας Β΄ Κύκλου με τίτλο « Ψυχοθεραπευτική στήριξη παιδιών, εφήβων και οικογενειών που θρηνούν την απώλεια οικείου προσώπου».
  • Πιστοποίηση γνώσης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille στο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).

Σεμινάρια - Εκπαιδεύσεις

2021:

Διαχείριση χωρισμού-διαζυγίου γονέων Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Κ.Π.Α. από 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 5 Απριλίου 2021.

2017:

Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-Κέντρο δια βίου μάθησης (εξ’ αποστάσεως) Μάιος 2017 - Ιούνιος 2017 Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (διαδικτυακό σεμινάριο επιμόρφωσης με βιντεομαθήματα).

2016:

Βιωματικό Σεμινάριο 80 ωρών Κίνηση “ΠΡΟΤΑΣΗ”, για έναν άλλο τρόπο ζωής Σεπτέμβρης 2016 - Οκτώβρης 2016 Πρόληψη εξαρτήσεων και εμψύχωση παιδιών 4-16 ετών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε άνεργους νέους επιστήμονες, στο πλαίσιο του προγράμματος “ΠΡΟ-ΝΟΙΑ” (ΠΡΟ-τείνω γιατί ΝΟΙΑ-ζομαι). Με στόχο την ενδυνάμωση παιδιών και νέων μέσα από την λειτουργία .

2015:

Αυτισμός και διαταραχές αυτιστικού φάσματος Επιστημονική Εταιρεία φοιτητών Ελλάδας, παράρτημα Πάτρας Μάιος 2015.

2012:

Η Τρίτη ηλικία σε Κρίση Τμήμα Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων 17 Οκτωβρίου 2012.

2012:

Η παιδική προστασία στην εποχή της οικονομικής κρίσης - Νέες προκλήσεις και προοπτικές (ΤΕΙ ΠΑΤΡΑ - ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ 17 Μάιος 2012).

2011:

Μαθησιακές Δυσκολίες (δυσλεξία): Από το Νηπιαγωγείο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση Περιφερειακή διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας 7 Μαΐου 2011.

Προϋπηρεσία - Εθελοντισμός

2018-2023:

Ψυχοθεραπεύτρια-Κοινωνική λειτουργός στο Κέντρο Λόγου και Ειδικής Αγωγής της κ. Μίχου Δ., Πάτρα. Συμβουλευτική σε γονείς και παιδιά, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, τρόποι αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσης στην οικογένεια.

2022-2023:

Κοινωνική λειτουργός στο ΚΕΔΑΣΥ Ηλείας

2020-2021:

Κοινωνική λειτουργός στο ΚΕΣΥ Αιτωλοακαρνανίας

2018-2019:

ΚΑΠΗ-Κοινωνικού οργανισμού Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Διαχείριση ζητημάτων, όπως ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα των ηλικιωμένων ανθρώπων, συνεργασία με κοινωνικούς φορείς αναφορικά με την ισοτιμία της τρίτης ηλικίας στο κοινωνικό πλαίσιο, παροχή ψυχικής υποστήριξης-συμβουλευτικής και δημιουργία ημερίδων ενημέρωσης και ομάδων βοήθειας.

2014-2018:

Εθελόντρια Ψυχοθεραπεύτρια - Κοινωνική Λειτουργός στο “Καραμανδάνειο” Νοσοκομείο Πατρών. Συμβουλευτική σε γονείς και παιδιά, τρόποι αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσης στην οικογένεια, υπηρεσίες πρόληψης και φροντίδας των παιδιών, ευαισθητοποίηση σε παιδοψυχιατρικά θέματα.

2014-2016:

Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας, Ερυθρός Σταυρός, Πάτρα. Παρακολούθηση προγράμματος εκπαίδευσης εθελοντών, ψυχολογική υποστήριξη και κοινωνικοποίηση μέσω εξορμήσεων στη δομή του “Σκαγιοπούλειου”- Ορφανοτροφείου Πατρών, συλλογή και διακομιδή τροφίμων σε οικογένειες, συμμετοχή στις γενικές δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού. Καταγραφή κοινωνικού ιστορικού των ενδιαφερόμενων, ενημέρωση και κατεύθυνση αναφορικά με τις παροχές του κοινωνικού κέντρου, συμβουλευτική υποστήριξη στο ατομικό αλλά και στο οικογενειακό πλαίσιο, παραπομπή και διασύνδεση του ατόμου σε υπηρεσίες υγείας.

2014:

Κοινωνική Λειτουργός - Πρακτική Άσκηση στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα Αγίου Στεφάνου Πατρών. 6-μηνο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Αποκατάσταση και ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο, επανένταξη στην κοινωνική ροή ύστερα της αποφυλάκισης, επικοινωνία και υπηρεσίες με την οικογένεια των κρατουμένων, επίβλεψη συνθηκών και πρακτικών των κρατουμένων, εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

2012:

ΚΑΠΗ- Πρακτική άσκηση κοινωνικού οργανισμού Δήμου Πατρέων. 3-μηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Πρόληψη ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων των ηλικιωμένων ανθρώπων, συνεργασία με κοινωνικούς φορείς αναφορικά με την ισοτιμία της τρίτης ηλικίας στο κοινωνικό πλαίσιο και παροχή ψυχικής υποστήριξης-συμβουλευτικής.

Gallery

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Ut quibusdam temporibus doloremque sunt consequatur nemo.